Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

الخميس، 24 فبراير 2022

Причини конфлікту між Росією та Україною .. Криза почалася з будівництва дамби (повні причини війни)

 Причини конфлікту між Росією та Україною .. Криза почалася з будівництва дамби (повні причини війни)


Путін «штурмує Європу» в рамках найбільшої військової операції з часів Другої світової війни

13 годин тому | Автор: Хатем Саїд, агентства |

Tweet

Російсько-українська криза переходить у небезпечну стадію

Російсько-українська криза переходить у небезпечну стадію

Фото: агентства

Президент Росії Володимир Путін у своїй промові у четвер вранці за каїрським часом оголосив про початок широкомасштабної військової операції на Донбасі в Україні.


Пов'язані новини


фото

МЗС України: "Росія почала масштабне вторгнення в країну... і ми переможемо".


фото

Президент України: Росія завдала ракетних ударів по нашій інфраструктурі та прикордонникам (відео)


фото

Росія та Україна .. Генеральний секретар ООН закликає Путіна «зупинити війну зараз»


Російські війська розпочали всеосяжну військову операцію, згідно з тим, що український президент оголосив сьогодні вранці в четвер за каїрським часом, розпочалася зі звуку 6 потужних вибухів в українському місті Харкові.


Повідомляється, що російські війська прямують до України з боку Криму.


Кореспондент BBC у Києві повідомив, що чув від 5 до 6 «далеких вибухів».


Ситуація на українському кордоні вже тижнями була напруженою, а криза, схоже, поглиблюється.


Президент Росії Володимир Путін неодноразово заперечував свій намір вторгнутися в Україну, але Сполучені Штати вказали, що він прийняв рішення про вторгнення деякий час тому.


Початок кризи в Росії та Україні


Перші удари Росії по Україні

Напруга між Росією та Україною нині сягає середньовіччя, обидві країни сягають східнослов’янської держави під назвою Київська Русь, тому президент Росії Путін завжди говорить про «один народ».


Згідно з історією, шлях цих двох народів упродовж історії був різним, і з нього вийшли дві різні мови та культури, незважаючи на їх спорідненість. У той час як Росія політично розвивалася в імперію, Україна не змогла побудувати свою державу, на думку веб-сайт Deutsche Villa.


У 17 столітті значна частина сучасної України увійшла до складу Російської імперії, але після падіння Російської імперії в 1917 році Україна на короткий період стала незалежною, перш ніж була повторно окупована Радянською Росією.


Росія дарує Україні свободу


Перші удари Росії по Україні

У грудні 1991 року Україна, окрім Білорусі, була серед республік, які забили останній цвях у труну Радянського Союзу, але Москва хотіла зберегти свій вплив, заснувавши Співдружність Незалежних Держав (СНП).


Тоді Кремль думав, що може контролювати Україну за допомогою поставок дешевого газу, але цього не сталося. Хоча Росія побудувала тісний союз з Білоруссю, очі України завжди були спрямовані на Захід.


Україна дратувала Кремль своєю схильністю до Заходу, але конфлікт не досяг свого апогею протягом 1990-х років, тому що в той час Москва була тиха, бо Захід не прагнув інтегрувати Україну, а російська економіка страждала, а країна була стурбована війною в Чечні, повідомляє ВВС. .


У 1997 році в рамках так званого «Великого десятиліття» Москва офіційно визнала кордони України, включно з Кримом, де проживає більшість російськомовних.


Коли Радянський Союз розпався на початку 1990-х років, Україна, колишня радянська республіка, мала третій у світі за величиною арсенал ядерної зброї.


Сполучені Штати та Росія працювали над денуклеаризацією України, а Київ передав Росії сотні ядерних боєголовок в обмін на гарантії безпеки, щоб захистити її від можливого нападу Росії.


Москва та Київ стали свідками першої великої дипломатичної кризи за часів Володимира Путіна.Восени 2003 року Росія раптово почала будівництво дамби в протоці Креч у напрямку до українського острова Коса Тусла.



Перші удари Росії по Україні

Київ розцінив це як спробу перекроїти новий кордон між двома країнами, і конфлікт загострився, а зупинився лише після двосторонньої зустрічі президентів Росії та України. Після цього будівництво дамби було припинено, але задекларована дружба між двома країнами почала давати тріщини.


Під час президентських виборів в Україні 2004 року Росія значною мірою підтримала свого близького кандидата Віктора Януковича, але «помаранчева революція» перешкодила його перемозі на основі фальсифікацій, і замість нього переміг близький до Заходу політик Віктор Ющенко.


Під час його президентства Росія двічі припиняла поставки газу в Україну, у 2006 та 2009 роках, а також припиняла постачання газу до Європи через Україну.


У 2008 році тодішній президент США Джордж Буш намагався інтегрувати Україну та Грузію до НАТО та прийняти їхнє членство через підготовчу програму, але це було зустрінено протестом Путіна, і Москва чітко заявила, що не погодиться на повну незалежність України, за словами до « Sky News.


Але Франція та Німеччина перешкодили Бушу реалізувати його план, і під час саміту НАТО в Бухаресті було піднято питання про членство України та Грузії, але дата для цього не була визначена.


Через те, що питання вступу до НАТО не вдавалося швидко, Україна намагалася зв’язатися із Заходом через угоду про співпрацю з Європейським Союзом.


Влітку 2013 року, через кілька місяців після підписання угоди, Москва чинила величезний економічний тиск на Київ та обмежила імпорт в Україну, на цьому тлі уряд колишнього президента Януковича, який переміг на виборах у 2010 році, заморозив угоду. , і проти цього рішення розпочалися протести, що призвело до його втечі до Росії в лютому 2014 року.


До складу Росії входить Крим

Москва скористалася вакуумом влади в Києві, щоб анексувати Крим у березні 2014 року, що стало віхом і початком неоголошеної війни. Тим часом російські воєнізовані сили почали збирати багатий вугіллям регіон Донбасу на сході України для повстання, як дві популярні республіки. Донецька і Луганська оголосила, що очолює Росс.


Що стосується

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

الصفحات